De beton baasjes

Weggooien is zonde. En iets wat iedereen heeft, is niet speciaal. Dit zijn twee van de uitgangsprincipes van de beton baasjes. Zelf maken, dat is pas leuk! Recyclen, dat is pas goed!

Al jaren zijn we bezig met ons huis. Elke maand wel een nieuw item en een keer in de zoveel tijd een andere kleur op de muur. Dat leidde er een aantal jaar geleden toe om een uitgebreide cursus interieur design te volgen. Een nieuwe wereld ging open en een echte passie was geboren!

Onze producten zijn:

  • Uniek! Elk product is weer net iets anders
  • Handmade in Amsterdam
  • Duurzaam door grondstoffen en hergebruik plastic
  • Gemaakt met passie

Beton in elk interieur

Nadat we geïnspireerd waren geraakt door de look en feel van beton, ging we aan de knutsel om te kijken wat we hier zelf allemaal van konden maken. Al snel bleek dat er van beton vanalles mogelijk is! Theelichthouders, pennenhouders, lampen…. Allemaal leuke accessoires voor in huis. Het sluit goed aan bij de huidige trend industrieel, maar kan net zo goed in een modern huis of Scandinavisch. En wie zegt dat in een landelijk of klassiek interieur geen beton past?

Wat is beton

Beton of cement, wat is dat eigenlijk?

Om te beginnen: het is een natuurproduct. Beton bestaat uit cement, dit is het hoofdbestanddeel en cement het bindmiddel. Daar wordt weer grind en zand aan toegevoegd, granulaat. Maar ook gruis en puin wordt gebruikt. En laten we kalk niet vergeten. Allemaal stoffen die uit de oudheid uit de grond komen. Maar ook allemaal droge bestanddelen. Door de toevoeging van de juiste verhouding water wordt het een soort deeg. Door dit vervolgens meerdere dagen te laten drogen, ontstaat er een keiharde steenachtige massa.

Maar wat is dan cement? Om cement te maken, moet er kalksteen worden opgegraven, wat vervolgens wordt verbrand. Bij ongeveer 1500 graden Celcius ontstaan er zogenaamde cementklinker. Door deze vervolgens weer te vermalen, ontstaat er het cementpoeder zoals wij dat kennen. Dit grijze poeder is vervolgens het bindmiddel voor beton.